Kotiseutukummin arvonimi Ann-Christin Lintulalle

Ann-Christin Lintulalle on Espoo-päivän yhteydessä myönnetty Espoon kotiseutukummin arvonimi. Lintula vastaanotti kotiseutukummin kunniakirjan sekä kummille jaettavan apostolinlusikan Lagstad hembygdsgårdissa 27.8. järjestetyssä Espoo-päivän tilaisuudessa.

Lintula on toiminut aktiivisesti espoolaisen kotiseudun puolesta ja erityisesti kaksikielisen kotiseututyön puolestapuhujana. Hän on toiminut Keski-Espoon Pienkiinteistöyhdistyksen hallituksessa vuodesta 1994 ja puhenjohtajana vuodesta 2001 sekä päätoimittanut yhdistyksen Sitä Kuusta Kuuleminen -jäsenlehteä vuodesta 1996. Hän on myös Esbo Hembygdsföreningin sihteeri ja on vuodesta 2007 toiminut EKYLin hallituksen varapuheenjohtajana.

Kotiseutukummi Ann-Christin Lintula pitelee kädessään apostolinlusikkaa. Kotiseutukummin kunniakirjaa esittelee EKYLin puheenjohtaja Mikko Perkko.

Kotiseutukummin arvonimi myönnetään kotiseututyössä erityisesti ansioituneelle henkilölle. Tunnustus jaettiin nyt kahdeksannen kerran. Sen myöntävät Espoon kaupunginosayhdistysten Liitto EKYL, Espoon Omakotiyhdistysten keskusjärjestö EOK ja Esbo hembygdsförening yhteisellä päätöksellä, joka edustaa lähes 60 Espoossa toimivaa paikallista yhdistystä. Kotiseutukummin arvonimi on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Comments are closed.