Kumppanuusillassa keskusteltiin viestinnästä

Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikkö kutsuu säännöllisesti yhteistyössä EKYLin kanssa kaupunginosayhdistysten väkeä teemailtoihin, joissa vaihdetaan kuulumisia ja käsitellään ajankohtaisia aiheita. Viimeisin kumppanuusilta järjestettiin keskiviikkona 14.3. Sellon kirjaston Akseli-salissa. Paikalle saapui yli 30 kaupunginosayhdistysten edustajaa eri puolilta Espoota.

Tilaisuuden aluksi kuultiin kulttuuripuolen terveisiä yhdistysväelle. Ilahduttavana uutisena kerrottiin, että viime tapaamisessa kovasti puhuttaneet koulutilojen käytön ongelmat on otettu vakavasti. Kulttuurin tulosyksikön puolelta on tehty aloite, että koulutilojen käytöstä tehtäisiin kaupunginosatoiminnan tarkoituksiin maksutonta. Aloitetta ovat olleet valmistelemassa kaupunginosatoimijoille tutut kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi ja erityisasiantuntija Katja Koskela.

Uutisina kuultiin myös, että kulttuurin avustuspaletti laajenee uudenlaisella kohdeavustuksella, joka liittyy laajasti ottaen taideharrastamiseen. Lisätietoja tulee espoo.fi/kulttuuri -sivun avustukset -osioon huhtikuun alussa.

Kulttuurin väkeä voi tavata jälleen 23.4. klo 15-18, jolloin he pitävät Sellon kirjaston aulassa avustusklinikkaa kaikille, jotka tekevät toiminta- tai kohdeavustushakemuksia kulttuurilautakunnalle.

Kulttuurin uutisten jälkeen tilaisuudessa esittäytyivät lyhyesti Johanna Tiainen, joka kertoi KulttuuriEspoon viestinnästä sosiaalisessa mediassa ja verkossa sekä Johanna Pajakoski, joka puolestaan lyhyesti esitteli Espoon konserniviestinnän näkökulmaa.

Sitten pääsi ääneen illan somekouluttaja Helmi Elina Korhonen Viestintä-Pirittasta. Korhonen teki katsauksen erilaisiin sosiaalisen median viestintäkanaviin ja neuvoi yhdistyksiä kokeilemaan rohkeasti eri tyyppisiä päivityksiä. Hän painotti sitä, että paikallisessa someviestinnässä tarina ja tunne ovat tärkeitä ja herättävät huomiota yleensä paremmin kuin neutraalisti esitetyt faktat. Lisäksi hän muistutti, että kaikkien yhdistysten ei tarvitse olla kaikissa sosiaalisen median kanavissa: aika on rajallista, joten on parempi ottaa yksi kanava haltuun hyvin kuin yrittää pysyä kärryillä monessa kiireellä. Tilaisuuteen sähköisen järjestelmän kautta ilmoittautuneet saavat Korhosen esityksen sähköpostitse myöhemmin.

Seuraava kumppanuusilta järjestetään viimeistään ensi keväänä. Ottakaa mielellään yhteyttä joko EKYLin järjestösihteeri Kristel Nybergiin tai kulttuurin erityisasiantuntija Katja Koskelaan, jos teillä on ehdotuksia käsiteltäviksi aihepiireiksi.

Linkkejä:
Tietoja kulttuurilautakunnan avustuksista http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kulttuuri/Avustukset
KulttuuriEspoo 2030 -strategia http://www.espoo.fi/materiaalit/kulttuuri_ja_liikunta/verkkolehti/kulttuuri-espoo-2030/
Tietosuoja- ja rekisteriselosteasiaa yhdistyksille http://www.kotiseutuliitto.fi/tietopankki/jarjestoosaaminen/jasenrekisteri-rekisteriseloste
EspooCult -tutkimushanke tarkastelee kulttuurin tavoitteiden toteutumista http://www.espoo.fi/espoocult
Espoon kaupungin kaikki somekanavat löytyvät osoitteesta http://www.espoo.fi/some
KulttuuriEspoon sivut https://www.kulttuuriespoo.fi/
Sosiaalisen median aihetunniste #kulttuuriespoo

Comments are closed.