Monenlaista toimintaa kaupunginosissa

Kaupunginosayhdistysten toimintaa rytmittävät usein tapahtumat: markkinat, juhannusjuhlat, joulutapahtumat, siivoustalkoot ja niin edelleen. Nämä ovat yhdistyksille suuria ponnistuksia ja syystäkin nousevat toiminnassa hyvin näkyvään osaan.

Espoon kaupunginosissa järjestetään kuitenkin myös monenlaista säännöllistä asukaslähtöistä toimintaa paljon matalammalla profiililla. Usein toiminta on kaupunginosayhdistyksen järjestämää tai yhdistyksen tiimoilta syntynyttä ja se on luonteeltaan avointa ja maksutonta tai hyvin edullista. Tulevina kuukausina EKYLin järjestösihteeri Kristel Nyberg vierailee eri puolilla Espoota tutustumassa siihen, millaisia matalan kynnyksen toimintamuotoja yhdistyksillä on säännöllisesti. Ei välttämättä kerran viikossa, mutta esimerkiksi kerran kuussa, kesäkaudella tai kouluvuoden aikana.

Ensimmäinen vierailukohde oli Jupperin käsityökerho. Kerho kokoontuu täysin vapaaehtoisvoimin jo viidettä vuotta vaihtelevalla kokoonpanolla joka torstai aina Espoon koulujen lukuvuoden aikana. Toiminta on kaikille avointa, ja myös lapset voi ottaa mukaan: eräs käsityökerhossa käyvä nuori ohjaa tarvittaessa lapsille askartelutuokion kerhon aikana. Kerho ei ole minkään yhdistyksen virallista toimintaa, mutta kerholaisissa on toki Jupperin Omakotiyhdistyksen jäseniä.

Toinen vierailu osui vain muutamaa päivää ensimmäisen jälkeen. Tällä kertaa ohjelmassa oli Leppävaaran puistokirppis. Puistokirppikset Alberganesplanadilla ovat olleet osa Leppävaara-seuran säännöllistä kesätoimintaa jo seitsemän vuoden ajan. Kolmen vuoden ajan kirpputoreja on järjestetty myös Läkkitorilla ja tänä kesänä uutena avauksena järjestetään yhteistyössä Sellosalin kanssa Lepuski Vintage -tapahtuma lauantaina 9.6. Kirpputoritapahtumat alkavat yleensä toukokuussa ja niitä järjestetään noin kerran kuukaudessa aina syyskuulle saakka mikäli säät sen sallivat.

Puistokirppareiden maksuttomat myyntipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Onko teidän kaupunginosayhdistyksellänne tai teidän yhdistyksenne alueella jotain säännöllistä avointa asukastoimintaa? Puistojumppa tai rantalentopallo, keskustelukahvila tai lasten puuhakerho – kutsukaa järjestösihteeri tutustumaan!

Comments are closed.