Puheenjohtajien retki suuntautui Hvitträskiin

EKYLin perinteisesti kevätkauden lopulla järjestämä jäsenyhdistysten puheenjohtajien virkistysretki suuntautui tänä vuonna poikkeuksellisesti Espoon ulkopuolelle, naapurikunnan puolelle Hvitträskiin.

Hvitträskin tuvassa oli sadesäällä hämärää…

Noin kolmenkymmenen hengen voimin tutustuimme opastetulla kierroksella ateljeekotiin ja kuulimme Geselliuksen, Lindgrenin ja Saarisen vaiheista. Sateisella säällä suuressa tuvassa oli hämärää ja opas kertoikin, että talossa elettiin öljylamppujen ja kynttilöiden valossa hyvin pitkään. Ateljeekodin viimeisiinkin osiin saatiin sähköt vasta 1920-luvulla.

…mutta suuressa yhteisateljeessa oli runsaasti luonnonvaloa.

Opastetun kierroksen jälkeen oli vielä mahdollista tutustua Saarisen perheen käytössä olleisiin yläkerran tiloihin, jonka jälkeen syötiin kevyt iltapala naapurirakennuksessa ravintola Hvitträskissä. Aikaa oli varattu myös itsenäiseen liikkumiseen Hvitträskin luonnonkauniissa ympäristössä, mutta vaikka hieman iltaa kohti hellittikin, olivat esimerkiksi jyrkät rinteet harmillisesti vielä märät ja liukkaat. Taloa ympäröivistä puutarhoista oli kuitenkin mahdollista nauttia.

Puutarhasta aukenivat komeat näkyvät järvelle.

Puheenjohtajien retki järjestetään vuosittain virkistys- ja verkostoitumistilaisuudeksi kaupunginosayhdistysten aktiivisille vapaaehtoisille. Aiempina vuosina olemme mm. käyneet Pentalassa, tutustuneet Ämmässuon kaatopaikkaan ja vierailleet Fortumin pääkonttorissa sekä luontokeskus Haltiassa.

Comments are closed.