Puheenjohtajien retki suuntautui Tarvaspäähän

EKYLin perinteisesti kevätkauden lopulla järjestämä jäsenyhdistysten puheenjohtajien virkistysretki suuntautui tänä vuonna Gallén-Kallelan museoon Tarvaspäähän. Noin 20 hengen joukolla nautittiin kahvit Tarvaspään pihapiirissä Villa Linuddissa sijaitsevassa kahvilassa sekä tutustuttiin opastetulla kierroksella museon näyttelyyn.

Näyttelyn teemana oli tällä kertaa Mary Gallénin elämä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta taiteilijan vaimon syntymästä. Ateljeessa oli esillä Maryn käsitöitä. Pyöreässä huoneessa oli maalauksia perheen Afrikan matkalta ja näyttelytilaan oli ripustettu teoksia, joissa Mary oli toiminut Akseli Gallén-Kallelan mallina. Opastetun kierroksen jälkeen oli vielä aikaa vierailla taiteilijakodin tornikerroksissa.

Puheenjohtajien retki järjestetään vuosittain virkistys- ja verkostoitumistilaisuudeksi kaupunginosayhdistysten aktiivisille vapaaehtoisille. Aiempina vuosina olemme mm. käyneet Pentalassa ja Hvitträskissä, tutustuneet Ämmässuon kaatopaikkaan ja vierailleet Fortumin pääkonttorissa sekä luontokeskus Haltiassa.

Comments are closed.