Saaristomuseo Pentala avattiin juhlallisesti

Saaristomuseo Pentalan avajaisia vietettiin perjantaina 15.6. lämpimän kesäisessä säässä. Kutsuvieraiden joukossa oli runsaasti kaupunginosayhdistysten edustajia, jotka siis pääsivät ensimmäisten joukossa nauttimaan kauniisti kunnostetusta museoalueesta.

Espoo on rannikkokaupunki, jolla on runsaasti merellistä historiaa. Saaristomuseota onkin suunniteltu Espooseen jo vuosikymmeniä. Pentalan saaren kalastajatilan rakennukset kaupunki on ostanut jo 80-luvulla. Hanke eteni verkkaisesti, kunnes vuonna 2008 museosta tuli kaupunginhallituksen hyväksymä hanke ja alueen kunnostusta varten laadittiin hankesuunnitelma.

Museonjohtaja Maarit Henttonen sekä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä muistivat puheissaan useita yhteistyötahoja. Erityistä kiitosta sai Esbo Hembygdsförening. Mäkelä mainitsi, että yhdistyksen järjestämät Pentalan saaristopäivät pitivät toivoa museosta yllä silloinkin, kun hanke ei tuntunut etenevän.

Saaristomuseo on monen tahon yhteinen ponnistus. Espoon kaupunginmuseon lisäksi museoalueesta on kiittäminen mm. kaupungin tilapalveluita, liikunta- ja nuorisopalveluita sekä ympäristökeskusta. Museo on kesäaikaan auki joka päivä ja sinne pääsee saariston reittiveneillä 16.6. lähtien.

Comments are closed.