Yhdistykset ja tietosuoja-asetus – mikä muuttuu?

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tuli voimaan vuonna 2016 ja sen soveltaminen alkaa toukokuussa 2018. Samaan aikaan tulee voimaan myös uusi kansallinen tietosuojalaki. Esimerkiksi yhdistyksen jäsenrekisteri on tietosuoja-asetuksen tarkoittama henkilörekisteri.

Miten uusi lainsäädäntö vaikuttaa yhdistyksiin? Mitä tietoja yhdistys saa kerätä? Mikä on yhdistyksen hallituksen vastuu?

Yhdistykset ja tietosuoja-asetus –koulutusillassa kokenut juristi ja yhdistysaktiivi Hannele Kerola kertoo kansantajuisesti yhdistysten kannalta, mistä muutoksessa on kysymys – ja mistä siinä ei ole. Tule kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään!

Kouluttaja, varatuomari Hannele Kerola on Nuuksion kansalaisapu Oy:n lakiasianjohtaja ja kokenut lainsäädännön asiantuntija. Toimiessaan valtionvarainministeriössä lainsäädäntöneuvoksena hän on ollut valmistelemassa tiedonhallintaa koskevaa lainsäädäntöä ja on myös osallistunut EU:n tietosuoja-asetuksen valmisteluun. Nuuksio-seuran puheenjohtajana hän tuntee hyvin yhdistysten toiminnan ja pystyy arvioimaan, kuinka lainsäädännön muutokset vaikuttavat yhdistysten arkeen.

Koulutusilta järjestetään Albergan kartanon flyygelisalissa ke 11.4. klo 18 alkaen, kahvitarjoilu klo 17.30.

Hinta EKYLin jäsenyhdistyksille: Ensimmäinen osallistuja 10 €, seuraavat osallistujat 5 €/henkilö.

Hinta muille kuin EKYLin jäsenille: 15 €.

Ilmoittautuminen: Sähköpostitse EKYLin järjestösihteerille osoitteeseen kristel.nyberg@ekyl.fi, viimeistään ti 3.4.

Mainitse ilmoittautuessasi nimesi ja taustayhdistyksesi sekä mahdolliset ruokavaliorajoitteet.

Comments are closed.