Espoon kotikaupunkipolut

Espoo on ainutlaatuinen verkostokaupunki useine kaupunkikeskuksineen. Espoolaisuus on monimuotoista ja -ilmeistä. Kotikaupunkipolut esittelevät espoolaista kaupunkimaisemaa suoraan paikan päällä. Viiden omaleimaisen kaupunkikeskuksen kulmille sijoittuvilla kotikaupunkipoluilla on yli 400 mielenkiintoista eri aihepiirien kohdetta.

Espoon kotikaupunkipolut uudistettiin EKYLin aloitteesta ja Espoon kaupungin rahoituksella vuosina 2013-15. Aineisto on myös kaupungin kotisivulla mukaanlukien kaupungin teettämät ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Espoon kotikaupunkipolut

Espoon keskus
Espoonlahti
Leppävaara
Matinkylä
Olari
Tapiola

Vuosina 2016-17 Espoon kotikaupunkipolkuverkosto laajeni Järvenperään ja Kauklahteen. Näiden polkujen laatimista ovat EKYLin ja Espoon kaupungin lisäksi rahoittaneet Museovirasto, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Svenska litteratursällskapet i Finland. Polut on toteutettu sekä suomeksi että ruotsiksi.

Järvenperän kotikaupunkipolku
Träskända hemstadsstig
Kauklahden kotikaupunkipolku
Köklax hemstadsstig

Espoon kotikaupunkipolut on toimittanut ja reittikartat piirtänyt Pauli Saloranta. Lisätietoja kotikaupunkipoluista myös muualta Suomesta sekä toimittajan yhteystiedot löytyvät Kotikaupunkipolut -sivulta.